fbpx

Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

V partnerstvu s samopostrežno pralnico številka 1 na svetu

O Speed Queen

Samopostrežne pralnice Speed Queen

Vprašanja uporabnikov samopostrežne pralnice

Poizvedovanje investitorjev

Izdelki Speed Queen


1. S čim se ukvarjaSpeed Queen?

SpeedQueenje znanka znotraj koncerna Alliance Laundry Systems, ki je več kot 100 let svetovno vodilni na področju proizvodnje profesionalne opreme za pranje. Alliance Laundry Systemszdružuje svetovno vodilne blagovne znamke na področju komercialnega pranja perila.

Kot prvi na tem področju se zavezništvo Alliance Laundry SystemsinSpeedQueendnevno ukvarjajo s tem, da strankam zagotovijo najboljše možne izdelke in storitve tako v  samopostrežnih pralnicah, stanovanjskih objektih, integriranih pralnicah ali pri prodaji profesionalnih ali hišnih pralnih in sušilnih strojev.


2. Kaj je Speed Queen samopostrežna pralnica?

Speed Queen samopostrežna pralnica je koncept pralnic zasnovan za izboljšanje uporabniške izkušnje v pralnicah in za ustvarjanje  samopostrežne pralnice, ki je človeku prijazen prostor. S tem v mislih želi  Speed Queen pralnici vrniti vlogo v zgodovini in družbeno funkcijo.


3. Kaj so prednosti samopostrežne pralnice?

Večina gospodinjstev ima danes lasten pralni stroj. Kako je potem mogoče razložiti uspeh samopostrežne pralnice? Kot prvo, del – čeprav majhen – prebivalstva nima pralnega stroja: študenti, vsak, ki se je pravkar vselil v neopremljeno stanovanje (pralnica je v tem primeru začasna rešitev) in tisti, ki so se zavestno odločili, da pralnega stroja ne bodo imeli. Vsekakor samopostrežna pralnica ponuja nezanemarljive prednosti:

 

 • Strokovna storitev: Profesionalna industrijska oprema Speed Queenje znana po kakovostnih materialih, vzdržljivosti in odličnih rezultatih.Neglede na to kakšno perilo imate vam Speed Queen zagotavlja popolno pranje.
 • Prihranek časa: Stroji Speed Queen vaše perilo operejo v pribl. 30 minutah in ga posušijo v rekordnem času. Operete in posušite v manj kot eni uri.
 • Privarčevanje: v enem stroju lahko operete skoraj 20 kg perila, za običajen gospodinjski pralni stroj je ta obremenitev nemogoča.
 • Pranje velikih kosov: Po zaslugi samopostrežne pralnice Speed Queen lahko perete zelo velike kose, kot so prešite odeje, zavese, preproge …
 • Bodite udeleženi v medsoseskem življenju: Samopostrežne pralnice Speed Queen so zasnovane za zagotavljanje največjega možnega udobja uporabnikov, ustvarjajo pa tudi človeku prijazno atmosfero, ki je prijetna za druženje. Nekateresamopostrežne pralnice so opremljene z Wi-Fi-jem, TV-jemin sobo za sproščanje.

4. Kakšne so cene v samopostrežnih pralnica Speed Queen?

Cene v samopostrežnih pralnicah se razlikujejo in so odvisne od zmogljivosti pralnih strojev*:

 • Med 3 in 5 evrov za pralne stroje z zmogljivostjo od 6,5 do 9 kg
 • Približno 6 evrov za pralne stroje z zmogljivostjo 13,5 kg
 • Devet do približno 11,50 evrovzapralne stroje z zmogljivostjo 18 kg
 • Približno 14,50 evrovzapralne stroje z zmogljivostjo 24 kg

Pri sušilnih strojih pa so cene odvisne od časov sušenja:

 • Sušilni stroj z zmogljivostjo 13,6 kg: med 0,50 in 1 evrom na cikel
 • Sušilni stroj z zmogljivostjo 20,4 kg: med 1 in 2 evra na cikel

* Te cene so samo informativne narave in so osnovane na podlagi cen nekaterih samopostrežnih pralnic Speed Queen: za natančne podatke uporabite iskalnik pralnic (Store Locator) in preverite cene v najbližji samopostrežni pralnici. Prav tako vam kartica zvestobe nudi cene s popusti.


5. Kako najdem najbližjo samopostrežno pralnico?

Speed Queen je razvil aplikacijo iskalnika samopostrežnih pralnic Laundromat Locators katerim najdete najbližjo samopostrežno pralnico. Na voljo so vse informacije: naslov, zemljevid, obratovalni čas, ponujene storitve in nekatera priporočila za pranje in sušenje perila.


6. Kako deluje samopostrežna pralnica  Speed Queen?

Vsaka pralnica Speed Queen je edinstvena vendar je uporaba pralnihin sušilnih strojev vedno  intuitivna in je razložena v vsaki pralnici.


7. Zakaj odpreti samopostrežno pralnico Speed Queen?

Odprtje samopostrežne pralnice  Speed Queen pomeni popolno spremembo v življenju, postaviti se na lastne noge, vključiti se v projekt, delati nekaj za vaše lokalno okolje, najti dobičkonosno investicijo ali posel, dopolniti vaš prihodek ali načrtovati za vašo upokojitev.

Samopostrežna pralnica  Speed Queen je skromna investicija, ki ne zahteva posebnega usposabljanja. Poleg tega še vedno lahko opravljate vašo poklicno dejavnost: upravljanje pralnice je enostavno in ga lahko izvajate na daljavo.

Donosnost naložbe v samopostrežno pralnico Speed Queen je hitra in v nekaj mesecih jo lahko odprete s podporo strokovnjakov na področju industrijskega pranja in samopostrežnih pralnic. Izbira lokacije, poslovni načrti, izbira strojev… Lokalni predstavniki Speed Queen– blizu vas in vedno pripravljeni pomagati –  bodo vaša neposredna kontaktna točka in bodo zagotavljali visoko kakovostno storitev ter premišljeno zasnovo:grafični prikaz naše samopostrežne pralnice je zasnovan za ustvarjanje najboljše možne uporabniške izkušnje.

Speed Queen, ki je poznana po odličnosti visoko kakovostnih proizvodov, svoje investitorje spremlja  od samega začetka njihove pustolovščine. Uspeh naših strank je naš uspeh in ponos Speed Queen, številka 1 na svetu med samopostrežnimi  pralnicami.


8. Je mogoče samopostrežno pralnico Speed Queen odpreti brez osebja?

Za odprtje samopostrežne pralnice  Speed Queen je potrebna majhna začetna investicija. Vse je odvisno od značilnosti samopostrežne pralnice, ki jo želite odpreti, vključno z njeno velikostjo.

V nekaterih državah so možne rešitve financiranja, vključno s Francijo. Za več informacij v zvezi s tem stopite v stik z nami brez obveznosti: pogovorili se bomo o vašem projektu.


9. Katera znanja so potrebna za odprtje samopostrežne pralnice?

Za odprtje samopostrežne pralnice niso potrebna posebna znanja. Če imate vsaj malo ročnih spretnosti  to vsekakor pride prav,sicer pa so stroji Speed Queen dobro poznani po svoji zmogljivosti in vzdrževanja praktično ne potrebujejo. Poleg tega je oprema  Speed Queen zasnovana tako, da je vzdrževanje in menjava rezervnih delov enostavna.


10. Koliko časa traja med podpisom pogodbe in pričetkom poslovanja?

To je odvisno od del, ki so potrebna za postavitev vaše pralnice. Odgovoriti na to vprašanje je mogoče samo na podlagi konkretnega primera. Stopite v stik z nami in podrobno se bomo pogovorili o vašem projektu.


11. Koliko stane samopostrežna pralnica?

Začetna naložba za odprtje samopostrežne pralnice je odvisna od izbrane lokacije, opreme, bistvenih značilnosti samopostrežne pralnice… Speed Queen v nekaterih državah ponuja finančne rešitve, vse do 70% skupne investicije.

K začetni investiciji morate dodati variabilne stroške povezane z delovanjem vaše samopostrežne pralnice (mesečna najemnina prostora, stroški vode, elektrike, interneta …). Za natančen znesek stopite v stik z nami. Speed Queen glede dostave, namestitve in zagona strojev ter vzpostavitve vaše samopostrežne pralnice ponuja rešitev na ključ.


12. Je mogoče preživeti s samopostrežno pralnico Speed Queen?

Samopostrežna pralnica  Speed Queen je odličen vir dodatnega prihodka.Promet in dobičkonosnost samopostrežne pralnice  Speed Queen sta odvisna od lokacije, prometa in sezone. Lokacija ostaja odločilen dejavnik za uspeh samopostrežne pralnice: če je lokacija dobra, bo samopostrežna pralnica postala znana in bo pridobivala stranke. Podjetje Speed Queen vam bo dalo napotke v zvezi s tem in razvilo ali pa vam pomagalo razviti poslovni načrt na podlagi konkretnega primera. Za več informacij na to temo stopite v stik z nami prek kontaktnega obrazca.


13. Kakšna je donosnost naložbe v samopostrežno pralnico Speed Queen?

Naložba se običajno povrne v 4 ali 5 letih vendar pa je to samo okvirni podatek. Speed Queen strokovnjaki vam bodo dali bolj natančen nasvet glede tega: stopite v stik z nami prek spletnega kontaktnega obrazca.


14. Kako najdem pravo lokacijo za mojosamopostrežno pralnico?

Izbira lokacije je bistvenega pomena v zvezi s trajnostjo vaše pralnice. Imate dve možnosti: kupitesamopostrežno pralnico ali pa najdite pravo lokacijo. Zaradi tega razloga  Speed Queen strokovnjaki ničesar ne prepustijo naključju in vam svetujejo glede  izvedbe vaše pralnice.

Najbolj priljubljene lokacije so mestna središča, študentski domovi, soseske z majhnimi stanovanji (pogosto starejše stavbe) ali turistična območja, v bližini nizko cenovnih hotelov in hostlov.


15. Kako naredim poslovni načrt?

Speed Queen rešitev na ključ vključuje poslovni načrt. Naši strokovnjaki izvedejo študijo trga, ki upošteva vaš  proračun in potrebe. Izbira lokacije bo ena od ključnih elementov vašega uspeha zato sistematsko ocenimo promet in potencial prostorov ali predlagane lokacije.


16. Lahko odprem samopostrežno pralnico Speed Queen v drugem mestu, kjer ne živim?

Speed Queen  je prisotna na vseh kontinentih, v več kot 20 državah. Samopostrežno pralnico Speed Queen lahko odprete v mestu po vaši izbiri vendar vam priporočamo, da je bodoči upravitelj v bližini samopostrežne pralnice, da bo skrbel za odpiranje in zapiranje  (avtomatizacija stavbe je v pomoč; sedaj je mogoče odpiranje in zapiranje prostora avtomatizirati) in bo lahko hitro posredoval v primeru višje sile. V kontaktnem obrazcune pozabite izpolniti polji  ‘mesto’ in “država” in nam o vašem projektu  povejte v  “oddelku sporočilo”. Izdelali bomo rešitev na ključ, ki ustreza vašim potrebam.


17. Lahko odprem samopostrežno pralnico in imam poleg tega drugo poklicno dejavnost?

Da! To je ena od mnogih prednosti Speed Queen: lahko odprete svojo pralnico in med tem opravljate drugo poklicno dejavnost. Upravljanje samopostrežne pralnice  Speed Queen vam bo vzelo samo nekaj ur tedensko, vključno z vsemi potrebnimi nalogami  (odpiranje in zapiranje, upravljanje z gotovino, vzdrževanje, čiščenje …).


18. Ali Speed Queen ponuja finančne rešitve?

V večini držav lahko Speed Queen financira do 70% vašega projekta. Če potrebujete financiranje to vnesite v kontaktni obrazecin glede tega se bomo pogovorili z vami.


19. Koliko oseb naj zaposlim za vodenje moje samopostrežne pralnice?

Zasamopostrežno pralnico osebje ni nujno potrebno. Kot upravitelj vodite administrativno upravljanje in vzdrževanje. Za računovodstvo, čiščenje in popravila lahko najamete zunanje izvajalce, vendar pa sestoritve zunanjega izvajanja tukaj končajo.Če želite in imate čas lahko prevzamete celotno vodenje. Mi bomo vedno ob vaši strani in vam svetovali ter posredovali, ko bo to potrebno.


20. Kakšna je najmanjša velikost samopostrežne pralnice Speed Queen?

Najmanjša velikost je 50 m2. Upoštevati morate vaš proračun in predvideni promet v pralnici. Samo na podlagi temeljite študije lahko določite idealno velikost vaše pralnice.


21. Kakšne vrste strojev ponuja Speed Queen?

Speed Queen ponuja širok izbor profesionalnih pralnih in sušilnih strojev: zaradi zmogljivosti in vzdržljivosti naše opreme smo vodilni na svetu. Za podrobnejše informacije v zvezi s tem stopite v stik z nami prek kontaktnega obrazca.


22. Kako opremim mojo samopostrežno pralnico SpeedQueen?

Najmanjše število stroje je 12, vendar obstajajo izjeme. SpeedQueen vam pomaga pri odločitvi števila strojev in izvede namestitev pralnih ter sušilnih strojev v vaši samopostrežni pralnici. Za podrobnejše informacije v zvezi s tem stopite v stik z nami prek kontaktnega obrazca.