De markt van zelfbedieningswasserettes

Een wasserij kan ofwel open zijn voor het publiek en wordt dan ‘wasserette’ of ‘zelfbedieningswasserette’ genoemd, of behoren tot een hierin gespecialiseerd bedrijf: in dat geval wordt het een ‘wasdienst’ genoemd, een plaats waar wasgoed kan worden gebleekt en gestreken. Wanneer het om een wasdienst in een ziekenhuis of een hotel gaat, wordt het doorgaans gewoon een ‘wasruimte’ genoemd. ‘Wasruimte’ is ook de term die wordt gebruikt om de specifieke kamer in een huis te beschrijven waar de was wordt gedaan. Dit is het verschil tussen een wasserij en een wasruimte.

Een wasserij, wasserette of zelfbedieningswasserette is uitgerust met industriële wasmachines en professionele wasdrogers met verschillende vermogens. Het vermogen is precies een van de factoren die deze machines onderscheidt van huishoudelijke producten: terwijl een huishoudelijke machine 5 tot 7 kg wasgoed kan wassen, kan een professionele macine ladingen tot 25 kg aan.

Het succes van zelfbedieningswasserettes

De sector van zelfbedieningswasserettes kent een snelle expansie (vooral in Frankrijk) en de reden hiervoor is simpel: de vraag blijft maar stijgen. Wasmachines in overvloed en toch blijven er maar wasserettes bijkomen. Hoe kan dat?

Dit succes is vooral te danken aan de vraag: niet iedereen heeft een wasmachine en sommige gezinnen kiezen bewust voor een wasserette om tijd en geld te besparen. In een wasserette kan je 25 kg wasgoed wassen in een mum van tijd en heb je het voordeel van een professionele service. Bovendien zijn sommige stukken – bijvoorbeeld dekbedden – te groot voor een huishoudelijke wasmachine.

THet succes van zelfbedieningswasserettes

Tot slot blijft de wasserettemarkt het zo goed doen omdat het openen van een wasserette een winstgevende zaak is en dus aantrekkelijk voor investeerders. De begininvestering is relatief bescheiden, de vaste en variabele kosten zijn redelijk, er zijn geen personeelskosten, het risico op wanbetalers is onbestaande en de investering betaalt zich snel terug.

Neem contact op met onze experts.

Contacteer ons

Speed Queen

Onze betrouwbaarheid en de mogelijkheden die zijn ontstaan door onze wereldwijde aanwezigheid op deze markt vormen de basis van een zeer winstgevend.

Alliance Laundry

LDL Equipment BvBa
Europalaan 60-64
9800 Deinze (België)